Yogalærerne

Heidi Presterud Wiese
Underviser Mediyoga, Pilatesyoga og fordypningsgruppen
  

Heidi er utdannet fysioterapeut med videreutdanning som Psykomotorisk fysioterapeut og Yogayogaterapeut. Videre har hun tilleggsutdanning som Livsstyrketrener og Coach.

Hun har selv gjort en indre reise for å få kontakt med dette unike som hun har og turt å ta valg fra hjertet. 

Heidi ønsker nå å hjelpe deg å finne tilbake til det som gjør deg unik og ditt potensial. 

Hun startet Helse og yoga instituttet på Fetsund i April 2015 etter å ha undervist i flere år rundt omkring. Hun ønsker å skape et lokalt bidrag med yoga og meditasjon. Hun ønsker å ufarliggjøre yoga og bidra til at yoga kan gjøres av alle. Hun ønsker at Helseogyoga skal være et alternativt samlingsted med hjerterom og uten fokus på prestasjon.

Hun er spesielt opptatt av pusten og dens helende kraft kombinert med tilstedeværelsen i deg og forbindelsen til kilden til alt liv. 

Heidi underviser både i Yin- og Mediyoga. Timene er rolige men kan og være fysisk utfordrende og styrkende. Hun bruker gjerne eteriske oljer i timene for å støtte transformasjon og forløsning av blokkeringer. 

Sara Alberg
Underviser Mediyoga og Yoga for nybegynnere
 

 Sara hadde trent yoga på treningssenter i noen år og oppdaget Mediyoga av en tilfeldighet og kjente raskt Mediyogaens positive effekter på kropp og sinn. Erfaringen hennes var blant annet lavere stressnivå, ro i tillegg til bedre søvn og større kroppsbevissthet.

Til daglig jobber hun som sosionom med rusbehandling i spesialisthelsetjenesten og ønsket at pasientene skulle få oppleve effekten av yoga og utdannet seg derfor til Mediyoga-instruktør høsten 2018. Hun holder ukentlige grupper i jobben sin. Pasientene gir tilbakemelding om at de med Mediyoga står stødigere i en ellers utfordrende livssituasjon. 

Hun startet og en ny utdanning innen yoga høsten 2019 og ønsker utvide tilbudet med «yoga for nybegynnere» fra Januar 2020.

Nå ønsker hun å dele Mediyoga og yoga med enda flere! 

Fokus i timene hennes er at det er «Din tid» hvor du skal få anledning til å koble ut, for å lytte til kropp og sinn, helt uten å prestere.  Alle fortjener å oppleve effektene av Yoga.

Vibeke Myhre
Underviser «4 Elementer yogakurs/WS»
 

Vibeke er utdannet Yin og Yang Yoga Instruktør samt Mediyoga instruktør, zen-coach (mindfulness-basert coaching) og helhetsterapeut.

Vibeke har tatt imot klienter til coaching/mindfulness i mange år og har drevet med forskjellige former yoga i mer enn 10 år. Hun har bred arbeidserfaring og mye livserfaring. Vibekes lidenskap er yoga, dans, filosofi, musikk og ekte møter med medmennesker.

Vibeke sier mindfulness og yoga har hjulpet henne gjennom stressituasjoner og i hverdagen, livskvaliteten har bedret seg, og det er med denne basen og erfaringen hun føler en lidenskap for å spre dette fantastiske verktøyet videre.

Hennes motto i livet er at vi alle har stort potensiale samme hvilken bakgrunn og livssituasjon. Vi har alle områder hvor vi «skinner»! Det er de områdene vi må fokusere på.

 Marianne Børsheim
Underviser Mykyoga (Yin-/Mediyoga)

Marianne har vært instruktør på treningssenter i flere år der hun blant annet har undervist yoga.

Hun har aktivt praktisert yoga i flere år og ble utdannet mediyoga instruktør høsten 2015. Hun har også tatt en videreutdanning i yoga for barn og tenåringer samt avspenningsyoga og Yinyoga.

Marianne ønsker å gi yoga til folket! De som ikke tror de kan drive med yoga fordi de ikke er myke, sterke eller i god nok form, de vil Marianne ha på kurs og vise at ALLE kan drive med yoga!

Yogaen Marianne holder er Mediyoga og Yinyoga. Dette er en time som passer for de som ønsker en rolig tid for seg selv. Passer for alle.

Timen skal gi overskudd og rett og slett være et lite avbrekk hvor man tar vare på seg selv. 

Catarina Myhre
Underviser Herreyoga

Catarina sin store lidenskap gjennom livet har alltid vært fysisk trening, både ute inne, på vann og på land. Hun har en forkjærlighet til styrketrening og trives også godt i en kajakk, samt med lange turer i marka.

De siste årene har hun erfart yogaens positive effekt på kropp og sinn. Hun er utdannet yogalærer fra den anerkjente Yogaworks.

Hun ønsker at flere menn kan komme på yogakurs, og ønsker å ufarliggjøre yoga for menn og andre som er skeptiske til yoga. Det er med denne kunnskapen og kompetansen hun ønsker å tilby yoga til deg som deltaker.

 Andrea Hoftvedt
Underviser Yogaflyt

Andrea har praktisert yoga flere år og har selv kjent hvordan yoga påvirker hennes helse både fysisk og mentalt.  Andrea fikk anbefalt MediYoga av sin fastlege og høsten 2019 tok hun selv instruktørutdannelse i MediYoga. Hun har vikariert og undervist MediYoga  i «Mediyoga i Riserbua»,  Aurskog.

Hennes ønske er å formidle yoga til så mange som mulig slik at de får mulighet til å prøve og oppdage yogaens gode virkning på kropp og sinn. Yoga er for alle!

Andrea ønsker å gi så mange som mulig en god og litt sterkere time i yogaflyt på mandager.  Hun er opptatt av at vi skal bli sterkere, mer fleksible, mer avslappet og bedre rustet til å håndtere hverdagens stress og få kroppen i balanse.  

Katalin Bencze
Underviser Barne- og Ungdomsyoga

Katalin er utdannet barne yoga instruktør fra  Rainbowkids, Hatha yoga instruktør samt gravid yoga instruktør. Hun er barne og ungdomsarbeider, og har lang erfaring med barn og jobber med små barn til daglig. 


Yoga er en morsom måte for barn å utvikle viktige ferdigheter i et støttende, ikke-konkurrerende miljø.
Selv i ung alder, føler barna ofte press på skolen både sosialt og akademisk, i tillegg til presset fra organisert konkurransesport. Det er lett for gutter og jenter å bli altfor selvkritiske og miste tillit til seg selv når de vokser og utvikler seg.
Yoga er et godt hjelpemiddel til å styrke barns selvtillit, da det ikke er noen vurdering i en yogaklasse om hvordan et barn gjør en stilling eller spiller et spill. Å gjøre en stilling ‘perfekt’ er ikke målet for yoga.
I dette miljøet oppfordres barn til å slappe av og ha det gøy mens de utvikler ikke bare styrke, koordinasjon, fleksibilitet og balanse, men også kroppbevissthet, bedre fokus og konsentrasjon samt økt selvtillit.